fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra počinje festival Wild Beauty Art

Sjutra počinje festival Wild Beauty Art

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Festival umjetnosti, Wild Beauty Art, koji će sjutra na Crnom jezeru na Žabljaku otvoriti poznati duo gitara, Srđan Bulatović i Darko Nikčević, novi je kvalitet crnogorske turističke ponude na sjeveru, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu turizma i održivog razvoja, Damir Davidović.

On je na konferenciji za novinare, povodom otvaranja festivala koji se održava prvi put, kazao da politika razvoja sjevernog dijela zemlje pored značajnih infrastrukturnih investicija i porasta smještajnih kapaciteta, podrazumijeva i bogaćenje kulturne ponude atraktivnim programima visokog kvaliteta.

“Festival Wild Beauty Art novi je kvalitet naše ponude na sjeveru, posebno Žabljaka. Riječ je o projektu za koji se nadamo da će zaista postaviti nove standarde, odnosno da će u nekom kraćem vremenskom periodu, kada govorimo o značajnim kulturnim manifestacijama, predstavljati na sjeveru Crne Gore, ono što je KotorArt na primorju“, rekao je Davidović.

Publika će, kako je saopšteno iz PR službe festivala, u nestvarno lijepom ambijentu Crnog jezera i divlje netaknute prirode, uživati u autorskoj muzici ovog dua kao i u njihovim obradama crnogorskih pjesama.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, a uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbjeđen je i besplatan prevoz na koncert ekološkim autobusom, iz centra Žabljaka.

U realizaciji festivala učestvuje dio tima koji stoji iza KotorArt-a, pružajući još aktivniji doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi najkvalitetnije umjetničke i kulturne sadržaje, ne samo na primorju, već od ove godine i na sjeveru države.

Direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović Šarović, saopštila je da se festival Wild Beauty Art organizuje prvi put, i to na Žabljaku.

„Ovo je ujedno način da upotpunimo zadovoljstvo boravka turista na ovom prostoru, a kod lokalnih ljudi razvijemo osjećaj da se prirodni ambijent može posmatrati kroz prizmu umjetnosti. Ljepota Durmitora je umjetnost prirode, a ovaj festival je dodatna podrška da svu tu ljepotu doživimo drugim čulima“, navela je Krgović Šarović.

Pijanista, univerzitetski profesor i inicijator festivala, Ratimir Martinović, rekao je da Wild Beauty Art kao jedan od ciljeva ima da umjetnički „oživi“ i dopuni kulturnim sadržajem mjesta koja su uglavnom jednoznačno doživljena kao “prirodna ljepota”.

“Na ovaj bi se način, na vrlo kompetitivnom tržištu regiona, Crna Gora strateški mogla snažnije pozicionirati i brendirati kao mjesto gdje se božanski prirodni pejzaži prepliću sa vrhunskom klasom umjetničkog sadržaja”, smatra Martinović.

Ovogodišnji Wild Beauty Art je fokusiran na Durmitor i Žabljak i trajaće do petka, sa planiranim programima na Crnom jezeru i na lokacijama kao što su Savin kuk, Stećci, Sedlo i most na Đurđevića Tari

Tokom pet dana planirani su dnevni i večernji koncerti različitih žanrova, na različitim lokacijama nacionalnog parka Durmitor.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...