fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra radionica o potrošačkim pravima srednjoškolaca 

Sjutra radionica o potrošačkim pravima srednjoškolaca 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Interaktivna radionica o potrošačkim pravima, namijenjena učenicima podgoričkih srednjih škola, biće održana sjutra.

Radionicu pod nazivom Pametno koristi pametne uređaje, povodom Svjetskog dana potrošača, organizuje Generalni sekretarijat Vlade u saradnji sa M:tel Digitalnom fabrikom.

„U fokusu Svjetskog dana prava potrošača ove godine su pouzdani pametni proizvodi. S obzirom da su trenutno mladi najizloženiji uticaju i korišćenju tih proizvoda, oni su neizostavni dio ovogodišnjeg događaja“, navodi se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Radionica će biti organizovana u M:tel Digitalnoj fabrici.

Svjetski dan prava potrošača, koji je prvi put obilježen 15. marta 1983. godine, svake godine aktuelizuje raspravu o pitanjima i problemima vezanim za područje zaštite potrošača.

„To je ujedno i mogućnost za promovisanje temeljnih prava svih potrošača i za postavljanje zahtijeva da se ta prava poštuju“, dodaje se u saopštenju.

Interaktivna radionica se organizuje u okviru projekta EU4ME koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

Najčitanije