fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSlovački preduzetnici zainteresovani za strateško partnerstvo

Slovački preduzetnici zainteresovani za strateško partnerstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Slovački privrednici su zainteresovani za strateško partnerstvo sa Glavnim gradom, zasnovano na održivim principima, u cilju dugoročne uspješne saradnje, saopšteno je na sastanku preduzetnika iz Slovačke i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Slovački privrednici kazali su da njihove kompanije posjeduju neophodna znanja i iskustva kada je u pitanju realizacija planiranih razvojnih projekata gradske uprave i mogu biti snažan i pouzdan partner u svakoj fazi njihove realizacije.

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, kazao da je za Glavni grad veoma važno da ima partnere poput istaknutih slovačkih kompanija koje bliže poznaju potrebe i izazove koje prate razvoj Podgorice.

“Na taj način možemo jednostavnije da sarađujemo i efikasnije realizujemo dogovorene aktivnosti”, naveo je Vuković.

On je rekao da je Slovačka jedan od najpozitivnijih primjera uspješne ekonomske tranzicije i da su praktična iskustva te države veoma dragocjena i korisna za Glavni grad.

Vuković je gostima predstavio razvojne projekte i potencijale Podgorice i izrazio spremnost gradske uprave da u partnerskom odnosu sa zainteresovanim slovačkim kompanijama i investitorima doprinese realizaciji ključnih projekata u Podgorici.

“Imamo ozbiljnu razvojnu agendu koju želimo da realizujemo. U prvom redu mislim na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju prve solarne elektrane u Crnoj Gori, proizvodnju električne energije iz deponijskog biogasa i modernizaciju javne rasvjete uvođenjem LED tehnologije”, precizirao je Vuković.

Delagaciju slovačkih preduzetnika predvodio je ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Roman Hloben.

On je naveo da odlične bilateralne odnose Crne Gore i Slovačke treba da prate još sadržajnija i intenzivnija saradnja na ekonomskom planu, kako bi se iskoristio veliki potencijal koji postoji u mnogim oblastima od obostranog interesa i značaja.

Hloben je kazao da je za ambasadu Slovačke posebno značajna tješnja saradnja sa gradskom upravom uz konstataciju da postoji dosta prostora za uspostavljanje partnerstva sa Glavnim gradom.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije