fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSnažna podrška kreativnim potencijalima Crne Gore

Snažna podrška kreativnim potencijalima Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Amplitudo predstavlja pozitivan primjer preduzeća u oblasti inovacija, programiranja i kreativnih industrija, kao i snažnu podršku kreativnim potencijalima Crne Gore, saopštio je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

On je danas prilikom posjete kompaniji Amplitudo pohvalio aktivno učešće i zapaženo pozicioniranje tog preduzeća na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu.

„To posebno ohrabruje, ali i potvrđuje uvjerenje da u Crnoj Gori imamo mlade, kreativne i kvalitetne pojedince, čije kompetencije mogu da zadovolje potrebe i najzahtjevnijih globalnih klijenata“, ocijenio je Bogdanović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, naveo da činjenica da jedna kompanija iz oblasti inovacija, IT-a i kreativnih industrija zapošljava gotovo 70 ljudi iz Crne Gore, najbolje govori o kreativnom potencijalu naših mlađih generacija, ali i o kapacitetima kreativnog sektora na globalnom nivou.

„Kompanija Amplitudo jedan je od pozitivnih primjera djelovanja u oblasti kreativnih industrija u Crnoj Gori, koja ima važnu ulogu u našem bruto nacionalnom proizvodu i veliki potencijal za dalji rast i razvoj. Baš kao što je to slučaj i u brojnim državama razvijenog svijeta, gdje kreativne industrije predstavljaju ključni generator ekonomskog razvoja“, kazao je Bogdanović.

Na sastanku sa predstavnicima ove kompanije danas je precizirana saradnja u više pravaca. Konstatovano je i da je edukacija izuzetno važna, pa je dogovoren nastavak organizovanja Amplitudo akademije, sa posebnim fokusom na oblast gejminga.

„Ovo je više nego jasna poruka da Vlada prepoznaje važnost i potencijal kreativnog sektora i naših mladih kreativaca. I što je mnogo važnije, da želimo snažnije da podržimo aktere iz ove oblasti“, poručio je Bogdanović.

Kako je naveo, današnja posjeta kompaniji Amplitudo nastavak je onog što je započeto prošle godine, prvim koracima u programu Kreativna Crna Gora.

„To je maksimalna podrška pojedincima, privatnim partnerima i drugim organizacijama koje se bave stvaralaštvom i kreativnim industrijama“, poručio je Bogdanović.

Izvršni direktor kompanije Amplitudo, Nenad Novović zahvalio je Ministarstvu kulture na iskazanoj podršci i kazao da je uvjeren da će danas zacrtani modeli saradnje biti samo početak zajedničkih aktivnosti, koje će u budućnosti rezultirati velikim projektima na obostrano zadovoljstvo.

Najčitanije