fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeS&P 500 pao najoštrije u tri mjeseca

S&P 500 pao najoštrije u tri mjeseca

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Vol strit je u petak doživio oštru rasprodaju, jer su ulagači povlačili kapital usljed sve veće zabrinutosti zbog opsega koronavirusa, zaokruživši najgoru sedmicu za S&P 500 u šest mjeseci.

S&P 500 je zabilježio najveći jednodnevni pad u tri mjeseca nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti potvrdili drugi slučaj virusa na američkom tlu, ovaj put u Čikagu, prenosi SEEbiz.

Dow Jones i S&P 500 zaključili su svoju najgoru sedmicu od avgusta, a Nasdaq je prekinuo pozitivan niz dug šest sedmica.

Učesnici na tržištu budno su pratili razvoj događaja oko koronavirusa, koji je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ocijenila hitnim slučajem u Kini, nakon što je ubio 26 ljudi i zarazilo više od 800 uoči novogodišnjih praznika.

Dionice Intela porasle su 8,1 odsto nakon što je objavio podatke o skoku prihoda u data centru i računarstvu u oblaku te prognozirao zaradu bolju od očekivane ove godine.

American Express pozitivno je reagovao na snažno američko prodajno okruženje, zabilježivši godišnji rast prihoda od devet odsto što je bilo iznad očekivanja tržišta. Dionice su porasle 2,8 odsto.

Sezona objavljivanja izvještaja u četvrtom tromjesečju je u toku, prijavilo se 74 kompanije iz S&P 500, od kojih je 68,2 odsto nadmašilo procjene na Vol stritu, pokazuju podaci Refinitiva.

Analitičari očekuju da se zarada u periodu od oktobra do decembra smanji 0,5 odsto.

Naredne sedmice se očekuje veći broj pomno posmatranih rezultata, posebno Applea, McDonald’sa, Starbucksa, Tesle, Amazona, Boeinga, Facebooka i Caterpillara.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...