fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySporazum sa Đorđem Đurđićem nezakonit

Sporazum sa Đorđem Đurđićem nezakonit

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sporazum o priznanju krivice bivšeg izvršnog direktora Atlas banke, Đorđa Đurđića, zaključen je suprotno zakonu i njegovo hitno prihvatanje ukazuje na nervozu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i dijela izvršne vlasti, ocijenjeno je iz Atlas grupe.

Odbrana predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića na čelu sa advokatom Zdravkom Đukanovićem, saopštila je da su odlično upoznati sa sadržajem i tokom pregovora pred SDT-om i sa okolnošću da je Đurđić trpio ogroman pritisak koji je rezultirao zaključenjem takvog sporazuma.

“Dio izvršne vlasti, prije nego što se odlučio na ovakvo postupanje, mora biti svjestan da su takve radnje i pritisci u konačnom osuđeni na neuspjeh. Odbrana će to i dokazati u krivičnom postupku pred Višim sudom u Podgorici, gdje očekujemo oslobađajuću presudu za Kneževića”, navodi se u saopštenju.

Iz odbrane tvrde da je Viši sud u Podgorici morao da odbije da zaključi takav sporazum, jer je u svemu suprotan odredbama zakona koji regulišu uslove, okvire, kriterijume, mjerila i na kraju, osnove za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog djela.

“Ovakvo hitno prihvatanje sporazuma ukazuje na nervozu SDT-a u Podgorici i dijela izvršne vlasti. Sporazum zaključen je suprotno zakonu i njegov jedini motiv je nastavak pritiska na sudske organe da se nađe opravdanje za nezakonito oduzimanje imovine Kneževića, tako što će ga osuditi za krivično djelo koje nije izvršio”, rekli su iz Atlas grupe.

Oni su dodali da kazna izrečena Đurđiću u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna od dvije hiljade EUR, kao i obaveza da uplati 200 EUR u humanitarne svrhe, nije ni vrijedna ozbiljnog komentara i u stručnoj javnosti izaziva nevjericu.

“Posebno je nevjerovatan komentar specijalnog tužioca Stojanke Radović da Đurđiću ništa nije obećano mimo sporazuma. Ona bi trebalo da objasni na kakva konkretna obećanja misli“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije