fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSproveli 66 kontrola u naftnom sektoru

Sproveli 66 kontrola u naftnom sektoru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) obavila je od početka godine 66 kontrola subjekata iz oblasti nafte i naftnih derivata, a uočene nepravilnosti uklonjene su u zakonom propisanom roku, saopšteno je iz RAE.

Iz RAE su Dnevnim novinama kazali da su u elektroenergetskom sektoru kontrolisane i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), kao i tivatska kompanija PM Power kao operator zatvorenog distributivnog sistema.

Kako su naveli, zaključno sa 24. junom, kontrolisani su i cetinjski Montenegro Bonus, kao imalac licence za djelatnost snabdijevanja električnom energijom i Crnogorski operator tržišta električne energije čija je uloga organizovanje tržišta struje.

“U sjedištima navedenih subjekata izvršene su tri kontrole prilikom kojih nijesu uočene nepravilnosti u dijelu ispunjenosti uslova poslovanja predviđenih zakonom i podzakonskim aktima, što je i konstatovano kroz izvještaje o kontroli”, rekli su iz RAE.

Kako se navodi, kada je riječ o kontroli vršilaca regulisanih komunalnih djelatnosti, one će se sprovoditi nakon stupanja na snagu podzakonskog akta kojim se bliže uređuju uslovi, način izdavanja, mijenjanja i ukidanja licenci za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti.

“U okviru dosadašnjih aktivnosti na poslovima regulacije komunalnih djelatnosti, zaključno sa aprilom, predstavnici RAE posjetili su 24 vršioca regulisanih komunalnih djelatnosti. Cilj posjeta je bio upoznavanje sa stanjem u sektoru regulisanih komunalnih djelatnosti, sagledavanjem uslova poslovanja vršilaca, kako bi se postojeće stanje i problemi posebno imali u vidu pri izradi podzakonskih akata”, dodali su iz RAE.

 

 

Najčitanije