fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStabilno poslovanje neophodno za izlazak na strano tržište

Stabilno poslovanje neophodno za izlazak na strano tržište

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija koja razmišlja o izlasku na strano tržište u matičnoj zemlji mora stabilno poslovati duži niz godina, imati dobro postavljen sistem rada i jasnu viziju budućnosti, smatra izvršni direktor preduzeća Okov, Jakov Bajović.

Ta kompanija je proširila poslovanje na srpsko tržište i u subotu otvorila Okov centar u Beogradu, svoj prvi prodajni centar van granica Crne Gore.

„Širenje poslovanja van države težak je i komplikovan proces i za najuspješnije. Ako zanemarimo zasićenost stranih tržišta, koje varira od branše do branše, mnogo je izazova koje treba prevazići – od druge valute, preko razlika u domaćem i stranom zakonodavstvu, pa do razlika u kulturi, odnosno, očekivanjima kupaca“, rekao je Bajović Pobjedi.

U Okovu se nadaju da će taj njihov korak ohrabriti ostale uspješne crnogorske kompanije da razmišljaju o ekspanziji.

Bajović je naveo da su prije godinu i po pred kompaniju postavili ambiciozan cilj – da postanu najbolji regionalni maloprodajni sistem u branši, sa 50 Okov centara u regionu do 2035. godine.

-Dugoročni planovi, dakle, podrazumijevaju širenje poslovne mreže i u ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Na srednji rok, međutim, fokusiraćemo se na srpsko tržište, pri čemu ne smijemo izgubiti iz vida ni maloprodaje u Crnoj Gori, čiji je uspjeh i omogućio ovakav razvoj kompanije“, rekao je Bajović.

On je objasnio da su prošle godine u Srbiji registrovali firmu, u procesu kupovine objekta u kojem je novootvoreni centar.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...