fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryStatisu zeleno svjetlo za novi hotel Durmitor

Statisu zeleno svjetlo za novi hotel Durmitor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, dobila je od Ministarstva turizma i održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg žabljačkog hotela Durmitor.

Direktorat Ministarstva je u urbanističkim uslovima predvidio da hotel može imati od dvije do pet nadzemnih etaža, kao i gradnju 11 vila, pišu Vijesti.

Nekadašnji kultni hotel Durmitor, simbol centra zimskog turizma, obuhvatao je i 13 drvenih bungalova. Rušenje hotela podijelilo je javnost jer se smatralo da je hotel trebalo da ostane sačuvan kao kulturno dobro od lokalnog značaja.

Statis je kupio hotel 2016. godine za 650 hiljada EUR, što je za oko deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje.

U maju je promovisan novi izgled hotela Durmitor, u koji će, kako je saopšteno, Statisova firma uložiti 20 miliona EUR.

Hotel će imati pet zvjezdica, kapaciteta 70 soba sa 150 ležaja, a objedinavaće dva restorana, klub za djecu, unutrašnji i spoljašnji bazen i kongresnu salu i spa centar.

Rok za izgradnju hotela i vila je tri godine.

Statisov Adriatic properties dugoročni je zakupac grad-hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...