fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStečajni upravnik osporio 27 potraživanja

Stečajni upravnik osporio 27 potraživanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik bolnice Meljine, Žarko Ostojić, osporio je 27 potraživanja, među kojima i predsjednika Mila Đukanovića, jer su predmet posebnih parničnih postupaka koji su u toku.

Većinu sporova su pokrenuli zaposleni zbog duga iz radnog odnosa, ali nije preciziran razlog tužbe koju je Đukanović ove godine podnio podgoričkom Osnovnom sudu, piše Pobjeda.

Prema zakonu, stečajni sudija Miodrag Anđelić bi trebalo da da zeleno svjetlo na listu potraživanja koju sačinjava upravnik, a povjerioce kojima je potraživanje osporeno trebalo bi da uputi na dalje pravne radnje.

Među osporenim potraživanjima je i prijava koju je Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa podnio zbog parnice za raskid ugovora o privatizaciji bolnice, čiju je vrijednost odredio na 25 miliona EUR.

Osporeno je 1,5 miliona EUR potraživanja Atlas investa Duška Kneževića na osnovu prošlogodišnjeg sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

Uslovno je prihvaćeno potraživanje IRF-a od 685,5 hiljada EUR i kompanije Meser tehnogas iz Beograda od 25,5 hiljada EUR kao povjerilaca trećeg reda.

Ukupno su podnijete 83 prijave potraživanja u ukupnom iznosu od 39,7 miliona EUR.

Sudeći prema višemilionskim osporenim potraživanjima države i Atlas investa, iznos priznatih potraživanja biće znatno niži.

On bi trebalo da bude poznat na narednom ročištu za ispitivanje potraživanja zakazanom za narednu sedmicu.

Stečaj u Bolnicu Meljine uveden je prije tri mjeseca, zbog duga za struju od 242,3 hiljade EUR.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...