fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryStekli vlasništvo nad pet stanova ove godine

Stekli vlasništvo nad pet stanova ove godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka je ove godine stekla vlasništvo nad pet stanova, usljed neizmirivanja obaveza iz ugovora o stambenim kreditima, uglavnom odobrenim prije desetak godina.

“U ovoj godini stečena imovina banke broji svega pet stambenih objekata, po ugovorima o stambenim kreditima koji su najvećim dijelom odobravani 2007/2008. godine. Taj podatak ide u prilog činjenici da banka odgovorno postupa u odnosu sa svojim klijentima”, rekli su predstavnici NLB banke agenciji Mina-business.

Iz banke su rekli da vode računa o mogućnosti redovne otplate stambenih kredita klijenata, posebno uzimajući u obzir podatak da je banka prepoznata kao najpoželjniji izbor kod značajnog broja građana koji kupovinu stana finansiraju stambenim kreditom.

„Na kraju oktobra 85 odsto vrijednosti stambenih kredita banke bilo je obezbjeđeno hipotekom na nepokretnosti. Preostalih 15 odsto odnosi se na stambene kredite za objekte u izgradnji, kod kojih poznati i renomirani investitori mjenicom svog preduzeća garantuju za stambeni kredit do završetka objekta, nakon čega slijedi upis nepokretnosti i hipoteke na korisnika kredita“, precizirali su iz banke.

NLB banka je, kako su rekli njeni predstavnici, na crnogorskom tržištu prepoznata kao odgovorna kompanija koja brine o svojim klijentima i nudi proizvode i usluge putem kojih će moći da se razumno zaduže, ukoliko postoji potreba za korišćenjem kreditnih proizvoda banke.

“Posebno motiviše činjenica da značajna većina građana NLB banku vide kao najpoželjniji izbor kada donosi odluku o rješavanju stambenog pitanja. Ovome u prilog govori podatak da NLB banka ima gotovo četvrtinu tržišnog učešća u segmentu stambenih kredita i da je bila najčešći izbor građanima prilikom kupovine stana u okviru projekta Hiljadu plus”, kazali su iz banke.

Iz NLB banke su objasnili da pri odobravanju kredita vode računa da klijenti budu razumno zaduženi odnosno da otplata kredita nema negativan uticaj na njihov kvalitet života.

“Ipak u praksi su evidentne i situacije u kojima klijent nije u mogućnosti da redovno otplaćuje stambeni kredit. U ovakvim situacijama se uvijek sa punom pažnjom pristupa svakom pojedinačnom slučaju i pokušava se naći najbolje rješenje za klijenta”, rekli su iz banke.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije