fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStiglo 17 rekonstruisanih vagona

Stiglo 17 rekonstruisanih vagona

Podgorica, (MINA/BUSINESS) – Drugi kontigent od 17 rekonstruisanih teretnih vagona stigao je u željezničku stanicu Podgorica.

Iz kompanije Montecargo kazali su da je prvi kontigent od 15 rekonstruisanih vagona stigao u junu, a da se u narednom periodu očekuje i rekonstrukcija preostalih 28, prenosi Pobjeda.

„Radi se o remontu vagona koji su duži vremenski period bili van eksploatacije zbog isteklog roka revizije i lošeg stanja tehničke ispravnosti koja je uzrokovana i vandalskim devastacijama“, objašnjeno je iz preduzeća.

Iz Montecarga su podsjetili da je u fazi realizacije plana optimizacije voznih sredstava, koja se odnosi na osposobljavanje teretnih vagona za dalju eksploataciju, kompanija nakon postupka oglašavanja potpisala ugovor sa partnerskom firmom Alemani Trade iz Beograda.

Ta firma je preuzela obavezu finansiranja investicione opravke na 60 teretnih vagona.

Iz Montecarga su naveli da je ovo prvi put u periodu samostalnog funkcionisanja kompanije da se investiciona opravka realizuje putem privatno-javnog partnerstva sa svim benefitima koji prate taj postupak.

„Poseban kvalitet realizacije posla ogleda se u činjenici da će Montecargo, a samim tim i država kao većinski vlasnik, imati obogaćen vozni park sa 60 eas vagona bez direktnih ulaganja“, rekli su iz Montecarga.

Finansiranje investicione opravke vagona preuzela je firma Alemani Trade, a ugovorom je predviđeno da na ime toga mogu koristiti vagone koji su u vlasništvu Montecarga naredne tri godine.

Nakon tog prerioda vagoni će komisijski biti vraćeni Montecargu na dalje korišćenje.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...