fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠto prije nastaviti gradnju turističkog kompleksa

Što prije nastaviti gradnju turističkog kompleksa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada i Qatari Diar spremni su da što prije pristupe nastavku gradnje 250 miliona EUR vrijednog turističkog kompleksa na prostoru nekadašnjeg hotela Plavi horizonti u uvali Pržna, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika u Londonu.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je na sastanku premijera Duška Markovića sa predstavnicima Qatari Diara pokazano zadovoljstvo činjenicom da su prevaziđeni izazovi koji su usporili rad na projektu, ali i obostrana spremnost da se što prije pristupi nastavku gradnje kompleksa.

Kompleks, kako je objašnjeno, uključuje luksuzni hotel, više od 140 rezidencijalnih vila i turističko naselje sa svim pratećim sadržajima ukupne vrijednosti veće od 250 miliona EUR.

Iz Vlade su podsjetili da je kompanija Qatari Diar 2010. godine kupila 285 hiljada kvadratnih metara na prostoru nekadašnjeg hotela Plavi horizonti u uvali Pržna kako bi izgradila turistički kompleks.

Predstavnici Qatari Diara, koje je predvodio direktor razvoja za Evropu i Ameriku Tarik al Abdul, kazali su da imaju pripremljen plan daljih aktivnosti i da će uskoro nastaviti rad na tom rizortu.

Oni su saopštili da su zadovoljni realizacijom razvojnih projekata u Crnoj Gori i napretkom crnogorskog turizma.

Premijer je upoznao sagovornike sa razvojnim planovima na području Luštice kao i o detaljima predstojeće modernizacije aerodroma Tivat i saobraćajne infrastrukture, što će povećati i vrijednost projekta Qatari Diara.

Najčitanije