fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryStrateškim partnerstvom do boljeg razvoja

Strateškim partnerstvom do boljeg razvoja

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Strateško partnerstvo između Nikšićkog mlina i firme DPS Klas iz Šapca, u okviru kojeg nijesu planirane veće organizicione promjene, trebalo bi da doprinese daljem razvoju i optimizaciji poslovanja, saopšteno je iz kompanije iz Nikšića.

„Strateško partnerstvo će se sprovesti kroz osnivanje preduzeća uz zajednički interes i ulaganja, koje će se baviti proizvodnjom i distribucijom proizvoda pod nazivom Nikšićki mlin, čime će biti sačuvana pozicija na tržištu, kvalitet i drugi parametri uspješnog poslovanja“, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

U novom preduzeću će, kako je najavljeno, biti zaposlen dio radnika Nikšićkog mlina, u skladu sa potrebama poslovanja.

Iz Nikšićkog mlina su kazali da je DPS Klas Group renomirana kompanija, jedna od najvećih i najznačajnijih na tržištu Srbije u oblasti proizvodnje i distribucije mlinarskih proizvoda i trgovine žitaricama.

Oni su objasnili da Nikšićki mlin od 2008. godine posluje u okviru kompanije Agroglobe, koja je članica MK Group.

„Nikšićki mlin je od tada stalnim ulaganjima, jačanjem kapaciteta i tehnološkim unaprjeđenjima, postao jedan od najsavremenijih mlinova u regionu“, navodi se u saopštenju.

Kompanija Agroglobe, kako su dodali, u Crnoj Gori bilježi odlične rezultate kroz poslovne aktivnosti Nikšićkog mlina, Fabrike stočne hrane i mlina u Spužu.

„Kompanija Agroglobe, koja obiljžava 15 godina postojanja u Srbiji, u Crnoj Gori je prisutna više od deceniju, tokom koje je ostvarila zapažene poslovne rezultate. Planovi kompanije su usmjereni na jačanje poslovne infrastrukture, koja će omogućiti da tokom jedne godine ostvari izvoz od 400 hiljada tona merkantilnih proizvoda, kao i da se unaprijedi prodaja pesticida, sjemena i mineralnog đubriva“, rekli su iz Nikšićkog mlina.

Oni su saopštili da projektovni rast podrazumeva kontinuiran rad na razvoju i osnaživanju mreže dobavljača, prvenstveno razvijanjem kooperantskih odnosa sa poljoprivrednim proizvođačima, kroz ugovaranje i kreditiranje proizvodnje, uslužno skladištenje i savjetodavnu aktivnost u oblasti proizvodnje i trgovine.

„Upravo je strateško partnerstvo jedan od koraka u tom pravcu“, rekli su iz Nikšićkog mlina.

Oni su poručili da se Nikšićki mlin okreće većem angažovanju na tri polja, od kojih je prvo trgovina žitaricama u sopstvenom aranžmanu i kao podrška velikim projektima MK Agroglobe, kroz infrastrukturu koju kompanija posjeduje ili iznajmljuje na lokacijama u Baru i Spužu.

Nikšićki mlin će se angažovati i na rentiranju poslovno-skladišnih kapaciteta i stručnoj podršci i razvoju Fabrike stočne hrane iz Danilovgrada.

„Sve to nam daje za pravo da se nadamo uspješnom partnerstvu i nastavku poslovanja u svim djelatnostima kojima se bavimo“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...