fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStudenti nagrađeni za najbolje start up ideje

Studenti nagrađeni za najbolje start up ideje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rektor Univerziteta (UCG) Danilo Nikolić i predsjednik Privredne komore(PKCG) Vlastimir Golubović, uručili su danas nagrade studentima za tri najbolje start up ideje.

Kako je saopšteno iz UCG, na konkursu Karijernog centra Univerziteta nagrađeni su studenti Dragana Vujisić, Andrea Mićanović, Aleksa Vujošević i Nikola Kadić.

Prva nagrada, koju je obezbijedio UCG u ravnomjernom iznosu od po 1,5 hiljada EUR, uručena je projektima EcoSwApp studentkinje Ekonomskog fakulteta, Dragane Vujisić i Experience with me studentkinje Pravnog fakulteta, Andree Mićanović.

Druga nagrada, u iznosu od hiljadu EUR, koju je obezbijedila PKCG, pripala je studentima Prirodno-matematičkog fakulteta, Aleksi Vujoševiću i Nikoli Kadiću za projekat KOLOS.

Nikolić je saopštio da UCG daje punu podršku studentima da kroče u svijet preduzetništva, preuzimajući važnu ulogu inkubatora inovativne djelatnosti, podstičući i edukujući studente kako da njihove ideje nađu put do tržišta.

„UCG se svojom Strategijom razvoja do 2024. godine jasno opredijelio da intenzivira aktivnosti usmjerene ka edukaciji u oblasti preduzetništva i inovacija, sa ciljem da se kreiraju pojedinci i kvalitetni timovi koji imaju otvorenu perspektivu na preduzetničkom putu i da im se maksimalno pomogne prilikom razvoja njihovih biznis ideja“, rekao je Nikolić.

Menadžer Karijernog centra UCG, Ivica Todorović, najavio je upis druge generacije polaznika obuke za početnike u biznisu, na kraju kojeg će biti raspisan nagradni konkurs za najbolju start up ideju za koju će nagradni fond biti preko 15 hiljada EUR.

Golubović je rekao da je zadovoljan saradnjom PKCG i UCG i da u kontinuitetu rade na poboljšanju poslovnog ambijenta, unapređenju motivacije i znanja mladih o preduzetništvu, pokretanju sopstvenog biznisa, kao i na razvoju preduzetničke kulture.

“Razvoj preduzetničkih znanja, vještina i kompetencija kod mladih utiče na povećanje prilika za zapošljavanje, a PKCG je uvijek spremna da podrži ovakve i slične aktivnosti“, zaključio je Golubović.

Najčitanije

U nedjelju posljednji turnir

Podgorica, (MINA) - Posljednji turnir zimske turneje Crnogorske tekbol lige biće odigran u nedjelju...