fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryStvoriti uslove za vještačko osnježivanje

Stvoriti uslove za vještačko osnježivanje

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Nadležne institucije treba da sagledaju mogućnosti da što prije počne stvaranje uslova za vještačko osnježivanje skijaških staza, zaključeno je na sastanku Inicijativnog odbora turističkih radnika, rukovodstva Opštine i Turističke organizacije Kolašina.

Oni su uputili inicijativu da zbog ovogodišnje situacije treba već naredne sezone pokušati sa osnježivanjem dijela staza, pišu Dnevne novine.

Nedostatak snijega na Bjelasici doprinio je tome da rezultati zimske turističke sezone budu ispod svih očekivanja.

Prvi čovjek Opštine, Milosav Bato Bulatović, kazao je da su svjesni koliko je nedostatak snijega ugrozio turističku privredu, koja je i te kako značajna za ekonomski život Kolašina.

“Tu smo da sagledamo mogućnosti kako da pomognemo turističku privredu. Uputićemo inicijativu nadležnim organima da se što prije počne sa izgradnjom sistema za vještačko osnježivanje staza na Ski centru Kolašin 1600″, rekao je Bulatović.

On je dodao da će uskoro biti organizovan sastanak sa predstavnicima državnih institucija, kako bi se ubrzalo početak radova na osnježivanju skijaških staza, jer je to sa aktuelnom klimom, uslov da opstane zimska turistička ponuda.

Turistički radnici Kolašina ovu sezonu smatraju već propalom.

Vlasnik privatnog smještaja u Kolašinu, Ljubiša Rakočević, smatra da se bilansi ne mogu značajnije popraviti sve i da uslovi na planini budu najidealniji u februaru i martu.

„Problem je što će gost, koji ove godine zbog manjka snijega ode iz Kolašina u neki drugi zimski centar, ponovo ići tamo, a Kolašinu okrenuti leđa. Jedini spas je da se što prije počne sa vještačkim osnježivanjem staza”, naveo je Rakočević.

Njegove kolege su pohvalile značajne turističke investicije na Bjelasici, koje pozitivno mijenjaju turistički sjever.

Oni smatraju da je trebalo da sistemi za vještačko osnježivanje staza prate i samu izgradnju staza, a onda su apelovali da se s tim što prije počne.

Najčitanije