fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySve bolje rezultate postižu kontinuiranim radom

Sve bolje rezultate postižu kontinuiranim radom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Montenomaks Control & Logistics, koja obavlja usluge integrisane logistike, kontinuiranim radom na unapređenju usluga postiže sve bolje poslovne rezultate, sa ciljem da ubrzo postane prepoznata kao regionalno respektabilna firma, saopštio je njen izvršni direktor Radovan Radulović.

On je kazao da je kompanija percipirana kao vrijedan oslonac svim klijentima u oblasti logistike, kako u Crnoj Gori tako i van njenih granica.

“Razvoj kompanije iziskuje velika ulaganja, ali i odgovoran pristup zahtjevima tržišta. Poslovanje usmjeravamo u pravcu svjetskih trendova u oblasti logistike. S tim u vezi se i usluge koje nudimo kreću ka što uspješnijem i savremenijem rješavanju potreba naših klijenata”, rekao je Radulović za Glasnik Privredne komore (PKCG).

On je kazao da zahvaljujući timu eksperata Montenomaksa obavljaju usluge integrisane logistike, od transporta, regulisanja carinskih dokumenata i skladištenja, do manipulacije robom (VAS) i distribucije do krajnjeg korisnika.

“Investicija u Distributivno logistički centar u Danilovgradu, u okviru kojeg funkcioniše Carinska ispostava Danilovgrad omogućila nam je da, od 2011. godine, ponudimo tržištu integrisanu uslugu i preuzimanje kompletne brige o robi klijenata, po čemu je Montenomaks jedinstven u Crnoj Gori”, naveo je Radulović.

Danas, kako je dodao, integrisana logistička usluga Montenomaksa objedinjuje međunarodni transport, carinsko posredovanje, skladištenje, manipulaciju robom i distribuciju do krajnjeg korisnika. Pored toga, Montenomaks nudi i usluge kurirske službe na teritoriji cijele Crne Gore.

“Za bezbjednost i kvalitet robe zadužen je tim od 140 odgovornih i stručnih ljudi, koji svojom efikasnošću i energijom Montenomaks čine pouzdanim partnerom na domaćem i regionalnom trzištu”, rekao je Radulović.

On je objasnio da za mnoge kompanije, skladištenje predstavlja jedan od izazova u lancu dopremanja robe od polazne do krajnje tačke. Kada je riječ o specifičnoj robi koja zahtijeva posebne uslove, od velike važnosti je da ih kompanija koja tu uslugu pruža adekvatno ispuni.

“Distributivno logistički centar, gdje je ujedno i sjedište kompanije Montenomaks, nalazi se u Danilovgradu na površini od 20 hiljada kvadrata. Kompanija raspolaže sa 10,5 hiljada kvadrata skladišnog prostora, i to sedam hiljada kvadrata u Podgorici i 3,5 hiljada kvadrata u Danilovgradu. Kapaciteti su deset hiljada paletnih mjesta u savremenim visokoregalnim paletnim sistemima i 1,5 hiljada kvadrata blok lagera za nepaletizovanu robu”, kazao je Radulović.

U okviru Distributivno-logističkog centra u Danilovgradu registrovano je Javno carinsko skladište tipa A sa dozvolama i primijenjenim standardima za skladištenje svih vrsta roba široke potrošnje.

“U skladu sa Uredbom o sprovođenju carinskog zakona tu se obavljaju poslovi odvajanja robe za parcijalno carinjenje i tranzit, uzimanja uzoraka prema zahtjevima inspekcijskih organa, kao i skladištenja robe do konačnog odobrenja. U zavisnosti od potrebe klijenta, roba se može skladištiti po danu, sedmici ili mjesecu, nakon čega se transportuje u poslovnice Montenomaksa redovnim dnevnim linijama, a odatle distribuira do krajnjeg korisnika, u najkraćem mogućem roku”, precizirao je Radulović.

Montenomaks C&L nudi, kako je kazao, i uslugu zbirnog drumskog transporta, što znači da se na jednom mjestu skladište sve pošiljke, a onda se u istom kamionu zajedno otpremaju do svojih krajnjih destinacija. Kada se pošiljka isporučuje na više lokacija u zemlji ili regionu, zbirni drumski transport pruža veliku fleksibilnost.

“U saradnji sa stranim partnerima, Montenomaks organizuje transport iz svih evropskih destinacija, u roku od sedam radnih dana od trenutka prijema narudžbe, do njene konačne isporuke. Na godišnjem nivou realizuje se preko tri hiljade transportovanih pošiljki”, naveo je Radulović.

On je podsjetio da je Montenomaks kompanija koja postoji od 1999. godine, a već 14 godina je na njenom čelu.

“Stoga, znam da je svaka godina nosila nove izazove, ali i nove ideje koje su kasnije postale uspješna praksa. Siguran sam da vrijeme pred nama koje je u znaku tehnoloških promjena nosi i nove trendove u oblasti logistike”, dodao je Radulović.

Kompanija je od juna 2017. godine postala dio Nelt Grupe koja uspješno posluje na 11 tržišta, na dva kontinenta.

“To je učvrstilo poziciju Montenomaksa na domaćem i otvorilo mogućnost i za širenje na strano tržište, prvenstveno tržište zemalja u regionu. Zahvaljujući tom vjetru u jedra, vjerujemo da ćemo ubrzo postati prepoznati kao regionalno respektabilna kompanija”, zaključio je Radulović.

Najčitanije