fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTivat će od valorizacije aerodroma imati najviše benefita

Tivat će od valorizacije aerodroma imati najviše benefita

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Tivat će od valorizacije aerodroma imati najviše benefita i, nakon toga, jednu od najboljih ukupnih ekonomskih ponuda na prostoru Crne Gore, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je prilikom posjete Opštini Tivat, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da je na sastanku sa rukovodstvom te lokalne samouprave bilo riječi i predstojećoj valorozaciji Aerodroma Crne Gore.

„Radi se o jednom razvojnom projektu sa velikim potencijalom, ne samo za crnogorski turizam nego i za cijelu crnogorsku ekonomiju. Radi se o projektu koji će, ako uspije, dati neviđene benefite za rast naše ekonomije, nova radna mjesta i naravno nove prihode. Opština Tivat će prirodno od toga imati najveće benefite“, rekao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, rekao da je predstavnike te lokalne samouprave uvjerio da nema rizika sa tom investicijom, ne samo u smislu razvoja i unapređenja infrastrukture, nego i postojećih radnih mjesta.

„Sa novom značajnijom infrastrukturom se povećava broj radnih mjesta i biće više novih usluga koje će biti neophodne za jednu takvu investiciju. Biće i novih prihoda za opštinski budžet od koncesije koja će značajno potpomoći lokalne finansije i dalju realizaciju zahtjevnih infastrukturnih i investicija u društvenu i socijalnu infrastrukturu“, poručio je Marković.

Prema njegovim riječima, nema dileme da će i sa tom investicijom Tivat zadržati postojeći tempo prepoznatljivosti.

Marković je na kraju radne posjete Tivtu saopštio da dobro organizovana i uspješna opština vodi računa o potrošnji i razvoju i da može biti primjer drugim lokalnim samoupravama.

„Danas sam bio u opštini koja je dobro organizovana, koja vodi računa ne samo o razvoju nego vodi računa i o potrošnji, opštini koja ima svoj finansijski i razvojni potencijal. U Tivtu se ne razmišlja samo o novim hotelima, novim rizortima, saobraćajnoj infrastrukturi koja ih prati, nego i o razvoju koji se tiče i svakog građanina i njegovih ukupnih potreba“, zaključio je Marković.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...