fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTraže 211,3 hiljade EUR

Traže 211,3 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) traži od Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) 211,3 hiljade EUR, koje je u vidu članarine uplaćivao u periodu od 2004. do 2012. godine, zbog rješavanja stambenog pitanja svojih zaposlenih.

MA u tužbi navodi da su im iz CFSSI nudili stanove na otkup, ali da nijesu bili zadovoljni ponudom, zbog čega, nakon više godina pregovaranja, traže uloženi novac nazad, piše Pobjeda.

Oni tvrde da im je nuđeno pet stanova u zgradi na Tuškom putu na sjevernoj strani, od kojih dva u prizemlju, uz obavezu doplate dodatnih osam hiljada EUR.

Iz MA navode i da su bili uslovljeni otkupom pomoćnih objekata, pa su odustali od ponude, jer stanovi nijesu odgovarali njihovim potrebama, ni visini uloženih sredstava.

U MA nijesu bili zadovoljni ni ponudom otkupa stanova u Petrovcu i Meljinama, pa su nastavili da insistiraju na povraćaju novca.

Advokatica Zorica Đukanović, koja zastupa CFSSI, smatra da je došlo do zastarjelosti s obzirom da je riječ o potraživanju od prije 15 godina.

U dopisu Fonda, koji je ranije upućen Montenegro Airlinesu, navodi se da su tu kompaniju stavili u prioritetnu grupu nudeći im stanove u okviru objekata koje su smatrali interesantnim za njihove zaposlene u Tivtu, Meljinama i Petrovcu.

Iz CFSSI je objašnjeno da je sav novac investiran u izgradnju objekata po Crnoj Gori i da ga ne mogu vratiti. U odgovoru na tužbu navodi se da između CFSSI i MA nije potpisan akt u vezi rješavanja stambenih pitanja, što znači da nije ni postojao neki jasno definisan i određen rok za izgradnju stanova.

Iz CFSSI su kazali da su više puta dostavljali predlog ugovora o ulaganju i udruživanju sredstava, ali da se predstavnici MA o tome nikad nijesu izjasnili, niti pokazali volju da ga potpišu.

Najčitanije