fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTraže da Ministarstvo poništi rješenje

Traže da Ministarstvo poništi rješenje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore tražili su od Ministarstva finansija da poništi rješenje Uprave za nekretnine, koja je po tužbi firme Regal Impex upisala zabilježbu na nekretninu državne kompanije zbog naplate potraživanja od 3,5 miliona EUR.

Aerodromi Crne Gore traže da Ministarstvo odbije zabilježbu spora, pišu Vijesti.

Advokat te kompanije, Velibor Marković, rekao je da je Uprava za nekretnine pogrešno primijenila materijalno pravo kada se pozvala na član 98 Zakona o državnom premjeru i katasru, jer on ne propisuje zabilježbe spora.

On je objasnio da u članu 194 tog Zakona, koji propisuje zabilježbu spora, nema ni pomena o sporovima zbog naplate duga ili drugih novčanih potraživanja.

Marković je kazao i da institut zabilježbe spora postoji kako bi treća lica bila upoznata sa pravnim stanjem nekretnine.

Firma Regal Impex, dugogodišnji zakupac free-shopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, tužila je Privrednom sudu Aerodrome Crne Gore od kojih traži nadoknadu štete od oko 3,5 miliona EUR, jer joj ne dozvoljavaju da obavljaju slobodnu carinsku prodaju.

Regal Impex je trebalo da još dvije i po godine obavlja slobodnu carinsku prodaju na aerodromima u Podgorici i Tivtu, ali im Aerodromi Crne Gore to osporavaju tvrdeći da nema zakonskog osnova za produženje ugovora.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...