fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže isplatu 712 hiljada EUR

Traže isplatu 712 hiljada EUR

Podorica, (MINA-BUSINESS) – Nevladino udruženje (NVU) „Radoje Dakić” podnijelo je žalbu Ustavnom sudu tražeći isplatu 712 hiljada EUR za 354 bivša radnika te fabrike, koja je u stečaju nekoliko godina.

NVU je zastupnik 354 izvršna povjerioca, koji su po sudskoj presudi iz 2010. godine, zajedno sa ostalim radnicima, dobili 3,1 miliona EUR za zarade u periodu od 1997. do 2003. godine, piše Dan.

„Za taj vremenski period niko od naših klijenata nije isplaćen, a ni nakon uvođenja stečaja krajem decembra 2016. godine“, navodi se u žalbi.

Oni traže da sud donese odluku da Vlada i Ministarstvo finansija isplate po dvije hiljade EUR za 354 radnika i dva člana NVU „Radoje Dakić”, kao nadoknadu u neoporezivom iznosu na ime pravičnog zadovoljenja zbog povrede Ustava i konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, i troškova u vezi sprovedenih postupaka u roku od šest mjeseci od objavljivanja u Službenom listu.

„O ovome smo obavijestili i Advokatsku komoru u više navrata, jer punih 12 godina zastupamo 354 bivša radnika. NVU sprovodi sve postupke zakonski i odgovorno od same registracije do ispravnog okončanja postupaka“, navodi se u žalbi Ustavnom sudu.

Vlada je nedavno donijela odluku da isplati 914 hiljada EUR za 455 radnika „Radoja Dakića” po osnovu odluka Ustavnog suda.

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...