fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTraže povećanje zarada zaposlenih

Traže povećanje zarada zaposlenih

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Sindikalna organizacija Rudnika uglja tražila je od poslovodstva te kompanije da poveća plate zaposlenih, kao i da se javno objavi kolike su zarade članova borda direktora, izvršnog direktora, članova menadžmenta i direktora određenih sektora.

Sindikalci traže da se uvede red u korišćenje službenih vozila, odnosno da se vozila koriste samo u okviru radnog vremena, prenosi Dan.

„Tražimo da se povećaju zarade, tako da će zaposleni koji ostvare dobre radne rezultate na mjesečnom nivou, imati zaradu u visini tri prosječne zarade kod poslodavca u neto iznosu“, piše u dopisu sindikalne organizacije koju zastupa Miladin Sekulić.

U dopisu koji je dostavljen poslovodstvu traži se da zarade zaposlenih ne budu niže od 80 odsto neto zarade, ukoliko je došlo do zastoja u proizvodnji za koji nijesu krivi radnici.

Sindikalci traže i novu izradu pravilnika o zaradama, koji će biti jasan i kojeg poslodavac neće moći da zloupotrebljava.

„Da se preispita radno vrijeme u radnoj jedinici površinski kop, to jest novi način organizovanja radnog vremena koji bi bio povoljniji za radnike koji rade na mašinama“, kazao je Sekulić i objasnio da je neophodno za rudare otvoriti radničku menzu gdje će se služiti topli obrok.

Da bi se došlo do boljih uslova rada zaposlenih, sindikalci traže da se formira radna grupa koja će ispitati sadašnje uslove rada i predložiti mjere poboljšanja. Posebno se potencira na većoj bezbjednosti prilikom rada, ali i na boljim uslovima za očuvanje zdravlja. Od poslovodstva se traži da se prilikom nabavljanja HTZ opreme više vodi računa o njenom kvalitetu, kao i potrebama radnika.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...