fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTražiće neophodnu dokumentaciju

Tražiće neophodnu dokumentaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Članovi Odbora za praćenje realizacije odluka o davanju u dugoročni zakup hercegnovskog lokaliteta Mamula i prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža tražiće neophodnu dokumentaciju u vezi tih projekata i pozvati predstavnike Vlade kako bi je razmotrili.

Predsjednik Odbora i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Mihajlo Anđušić, kazao je da je obaveza Vlade i investitora da dostavljaju izvještaje Skupštini, pri čemu su dobili dvije informacije od investitora, odnosno Vlade kada je u pitanju Mamula.

“Radi se o izvještajima za 2017. i prošlu godinu. Kada je u pitanju hotel Kraljičina plaža još nijesmo dobili dokumentaciju”, rekao je Anđušić na sjednici Odbora na kojoj je utvrđena metodologina njegovog rada.

On je naveo da je prioritet tražiti informaciju od investitora kada je u pitanju investicija hotela Kraljičina plaža, kako bi u što kraćem roku imali obje informacije.

“Za narednu sjednicu bih kandidovao razmatranje izvještaja o Mamuli i pozvao bih predstavnike Vlade kako bi se razmotrila informacija”, rekao je Anđušić.

Na nekoj od narednih sjednica planirano je da se pozovu i predstavnici investitora i opština u kojima se realizuju te aktivnosti, kao i posjeta tim lokalitetima, najvjerovatnije nakon praznika.

Anđušić je podsjetio da je u Skupštini donijeta odluka o obrazovanju Odbora, koji ima zadatak da prati realizaciju odluka o davanju u dugoročni zakup ostrva Mamula i o prihvatanju ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža.

“Odbor u tom cilju razmatra izvještaj o realizaciji ugovora o davanju državne imovine u dugoročni zakup koji Vlada dostavlja Skupštini jednom godišnje”, rekao je Anđušić.

Poslanik DPS-a, Nikola Divanović, kazao je da se malo kasni sa kontrolom ta dva projekta, imajući u vidu njihov značaj, ali i opravdano interesovanje javnosti za njih.

“Saglasan sam da treba potražiti svu dokumentaciju kako bi bili informisani sa svim neophodnim podacima”, rekao je Divanović.

Prema njegovim riječima, mudro je što su neki od članova Odbora iz primorskih opština.

Poslanica DPS-a, Maja Bakrač, smatra da je neophodno što prije krenuti u razmatranje izvještaja i da bi ih trebalo što prije dostaviti članovima Odbora.

“Takođe je neophodno uključiti predstavnike opština u kojima se realizuju te investicije, jer mogu dati značajan doprinos i pomoći u svemu neophodnom kako bi ta ulaganja što brže dobila na značaju”, navela je Bakrač.

Poslani Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša, koji na današnjoj sjednici mijenja poslanika Liberalne partije (LP), Andriju Popovića, kazao je da je taj Odbor iskorak u dijelu jačanja kontrolnog odnosno nadzornog mehanizma Skupštine.

“Ovo je znak da se na adekvatan način u ovom sazivu Skupštine odnosimo prema suštinskoj ulozi parlamenta, a to je kontrolna”, dodao je Mugoša.

Najčitanije