fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTržišni inspektori izdali 2,07 miliona EUR novčanih kazni 

Tržišni inspektori izdali 2,07 miliona EUR novčanih kazni 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržišna inspekcija obavila je u prošloj godini 19,57 hiljada inspekcijskih pregleda, dok je za počinjene prekršaje izdato 7,36 hiljada prekšajnih naloga, sa novčanim kaznama u iznosu od 2,07 miliona EUR.

“Najviše pregleda bilo prilikom prometa robe, i to 18,07 hiljada, zatim u zanatstvu i ličnim uslugama 1,18 hiljada, uslugama u prometu robe 212, parkinga 86 i javnim uslugama 78”, navodi se u izvještaju o radu Uprave za inspekcijske poslove za prošlu godinu.

U prošloj godini je utvrđeno 6,16 hiljada nepravilnosti, a one su se najviše odnosile na povredu propisa o unutrašnjoj trgovini, pravima potrošača, bezbjednosti proizvoda, zanatstvu, zaštiti prava intelektualne svojine, kao i duvanu i duvanskim proizvodima.

“U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, inspektori su mjerom ukazivanja ili rješenjem subjektima nadzora davali naloge za postupanje u određenom roku. U 1,5 hiljada ukazivanja obuhvaćeno je 1,71 hiljada nepravilnosti”, rekli su iz Tržište inspekcije.

Ukupan broj donesenih rješenja, uključujući i ona u slučaju nepostupanja po ukazivanju je 6,59 hiljada, a njima je naloženo 7,12 hiljada mjera i radnji.

“Ukupna vrijednost robe čiji je promet privremeno ili trajno zabranjen je 324,26 hiljada EUR, od čega se na privremenu zabranu prometa odnosi 248 slučajeva u vrijednosti od 286,49 hiljada EUR, a na trajnu 69 slučajeva u vrijednosti od 37,77 hiljada EUR”, navodi se u izvještaju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije