fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTržište osiguranja stabilno

Tržište osiguranja stabilno

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržište osiguranja u Crnoj Gori je stabilno, uz velike šanse za dalje unaprjeđenje i razvoj, ocijenili su predstavnici Agencije za nadzor osiguranja (ANO) i Nacionalnog biroa osiguravača (NBOCG).

“Posebno je, u kontekstu razvoja, apostrofiran značaj kontinuiranog rasta stopa dobrovoljnih osiguranja, što je jedan od ključnih pokazatelja jačanja tržišta osiguranja”, navodi se u saopštenju ANO.

Predstavnici dvije institucije dogovorili su zajedničke aktivnosti u daljoj saradnji na polju regulative i funkcionisanja tržišta osiguranja u Crnoj Gori.

“S tim u vezi, a u cilju prilagođavanja novom regulatornom okviru Solventnost 2, što je jedna od obaveza u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) u okviru Poglavlja 9 – Finansijske usluge, prihvaćena je inicijativa ANO za zajednički rad sa predstavnicima tržišta u okviru radne grupe za izradu novog zakona o osiguranju, kojim će novi regulatorni okvir biti implementiran u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je partnerstvo dvije institucije i društava za osiguranje, u cilju izrade strateškog dokumenta, koji će definisati generalne ciljeve i aktivnosti na dostizanju zacrtanih ciljeva, nakon čega treba da uslijedi implementacija strategije.

“Predstavnici tržišta osiguranja su predstavili inicijative za unaprjeđenje tržišta osiguranja, kao i za stvaranje još povoljnijeg poslovnog ambijenta u toj oblasti, o čemu će se ANO odrediti”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije