fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda Crne Gore predstavljena u Kijevu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Kijevu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička privreda Crne Gore predstavljena je danas u Kijevu, a održani su i sastanci sa ukrajinskim turoperatorima u cilju ugovaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku turista iz te države, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizaicje (NTO).

Prezentaciju su održali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Na prezentaciji su, uz prisustvo predstavnika Vlade i Vrhovne Rade Ukrajine, učestvovali i predstavnici ukrajinske turističke privrede, najznačajniji turoperatori, turističke agencije, avio kompanije i renomirani ukrajinski mediji.

Prisutnima su se obratili ambasador Crne Gore u Ukrajini, Ljubomir Mišurović, direktorica NTO Željka Radak Kukavičić, direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović i predstavnici turističkih organizacija Bara i Budve.

“Oni su prisutne upoznali sa prirodnim i kulturnim vrijednostima našeg podneblja, jedinstvenim lokalitetima, saobraćajnom povezanošću naših zemalja, kao i sa turističkom ponudom za ovu godinu”, navodi se u saopštenju.

Pored prezentacije, organizovana je i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede, tokom kojeg su crnogorske agencije i hoteli održali B2B sastanke sa ukrajinskim turoperatorima, agencijama i avio prevoznicima u cilju ugovaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku ukrajinskih turista. Nakon toga, za prisutne zvanice upriličen je koktel sa degustacijom autohtonih crnogorskih proizvoda.

Iz NTO su kazali da su predviđeni sastanci sa predstavnicima Vlade Ukrajine, Vrhovne Rade, dok će narednog dana biti organizovan susret sa predstavnicima Kijevske gradske administracije u cilju dodatnog unapređenja saradnje dvije države.

“Tržište Ukrajine za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju ostvarenih noćenja među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo oko 90 hiljada turista iz Ukrajine koji su ostvarili oko 483 hiljada noćenja, što je rast od oko deset odsto u odnosu na 2017. godinu. Turisti iz Ukrajine zauzimaju četvrto mjesto kada su u pitanju ostvarena noćenja stranih turista tokom prošle godine.

Promociji turističke ponude Crne Gore u Kijevu, pored predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO i lokalnih turističkih organizacija Bara i Budve, prisustvovali su predstavnici Luke Bar, kompanije Beppler&Jacobson, hotela Falkensteiner, Korali i La Perla Hotel & Villas kao i predstavnici agencija Montenegro tourist servise, R-tours, Talas M, Prometheus travel i Next travel.

Najčitanije