fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda Crne Gore predstavljena u Novom Sadu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Novom Sadu

Novi Sad, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavljaju crnogorsku turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma Lorist u Novom Sadu.

Crnogorsku delegaciju, kako je saopšteno iz NTO-a, predvodi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović koji je održao sastanke sa predstavnicima Pokrajinske vlade Vojvodine, gradske uprave Novog Sada, kao i turističkom privredom.

„U okviru sajma, koji je počeo u četvrtak, Davidović je govorio na Dunavskom biznis forumu koji je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj“, kazali su iz NTO-a.

Sastancima su prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Srbiji, Dragan Đurović i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković.

Davidović se sastao i sa zamjenikom premijera Vlade Mađarske Žoltom Šemjenom.

„Tokom sajma održan je tematski radni ručak sa predstavnicima turističkih agencija i medija među kojima su bili i RTS, Pink, Dnevnik, RTV Vojvodina i Radio Vojvodina, RTV Sremska, magazin Hedonist, Color Press Group i drugi“, rekli su iz NTO-a.

Centralne teme ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu, koji završava sjutra, su banjski, spa i wellness turizam.

Posebna tematska cjelina će, kako se navodi, biti gastro regioni – izložba hrane i pića i gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane.

„Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30 hiljada posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, institucije i organizacije iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija“, saopštili su iz NTO-a.

U narednom periodu se, kako se dodaje, na tom tržištu planira intenzivna promocija zimske turističke sezone i ponude za novogodišnje praznike.

Predstavljanje će biti u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Srbiji i lokalnim turističkim organizacijama.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata martovskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...