fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je danas u Sarajevu crnogorsku turističku ponudu za ovogodišnju sezonu, uključujući smještaj, cijene i novitete o hotelima.

Iz NTO su kazali da su predstavnicima turističke privrede, novinarima i gostima predstavljene novine koje se odnose na plaže, nacionalne parkove, ali i gastronomske i vinske ture koje posljednjih godina privlače sve veću pažnju posjetilaca.

„Gosti iz Bosne i Hercegovine (BiH) rado dolaze u Crnu Goru, prvenstveno zbog lijepe obale, ali je sve više i onih koje privlači opuštanje u prirodi, nacionalni parkovi, etno sela i domaća hrana“, navodi se u saopštenju.

Kroz ovogodišnju kampanju stavljen je poseban akcenat na gastronomsku ponudu Crne Gore.

„Svi turisti koji posjete Crnu Goru mogu uživati u širokom asortimanu autentičnih crnogorskih proizvoda koji su prepoznati po visokom kvalitetu i tradiciji“, rekli su iz NTO.

Posebnu pažnju turista privući će i dva nova nacionalna restorana u nacionalnim parkovima (NP) Durmitor i Biogradska gora, koji nude tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog i kolašinskog kraja.

Goste će privući i brojne male lokalne gastronomske manifestacije poput Ljeta dobrog ukusa i Žućenica festa u Tivtu, Dana durmitorske zdrave hrane, Dana krapa u Podgorici, Rožajske sofre, Dana borovnica u Plužinama, Fešti od ruštula i marakula u Budvi, Dana vina i ukljeve na Virpazaru, Maslinijade u Baru, Koštanjade i Dana pljevaljskog sira, kroz koje se gosti mogu upoznati sa lokalnom kulturom i tradicijom.

„Ove godine se očekuje značajno interesovanje turista sa BIH tržišta koji učestvuju sa 9,3 odsto u ukupnim dolascima međunarodnih turista. Oni su prošle godine ostvarili preko 1,1 milion noćenja što ih pozicionira na treće mjesto u strukturi dolazaka i ostvarenih noćenja stranih turista“, precizirali su iz NTO.

Konferenciji za novinare prisustvovali su mnogi renomirani mediji sa tržišta BiH – BHT 1, Hema TV, Face TV, Felia, Fena, Glas Amerike, Ekskluziva, Dnevni Avaz,Gracija, Ladies In, Urban magazin, Business magazine, akta.ba, furaj.ba, avaz.ba i Radio 8.

Pored NTO, ponudu za ovogodišnju sezonu predstavili su i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Herceg Novog, Bara, Tivta i Podgorice.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...