fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja, na kojem su postavljene info table, klupe i kante, obogatiće kulturnu i turističku ponudu Glavnog grada i cijele Crne Gore, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Podgorica.

Direktorica TO Podgorice, Tatjana Popović, kazala je da smatra da će turistička valorizacija tog izuzetno važnog arheološkog lokaliteta umnogome obogatiti kulturnu i turističku ponudu Glavnog grada, ali i cijele Crne Gore.

Na lokalitetu su, kako je saopšteno iz TO Podgorica, postavljene info table, klupe, kante, česma i hodna staza, dok je ograda oko lokaliteta u potpunosti je renovirana.

Takođe, urađena je i dvojezična brošura o Duklji koja će biti distribuirana posjetiocima i turistima, a postavljen je i info punkt u cilju pružanja informacija i bolje evidencije posjeta.

„Na Duklji imamo svakodnevno turističke i edukativne ture domaćih i stranih posjetilaca, ona je sastavni dio obilaska Podgorice i treba da se nađe u svakom gradskom itinereru“, rekla je Popović prilikom obilaska arheološkog lokaliteta Duklja nakon uređenja mobilijarom u cilju turističke valorizacije i prezentacije.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, Ana Medigović, kazala je da se u narednom periodu očekuje još projekata.

„Radi se i Menadžment plan za Duklju i samim tim pokazujemo da je uprava Glavnog grada mapirala Duklju kao veliki turistički i kulturni potencijal“, navela je Medigović.

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja jedna je od aktivnosti na EU Interreg projektu Valorizacija kulturnog i prirodnog nasljeđa u urbanim destinacijama na kraškim rijakama jadranskog sliva – RiTour prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina (BiH) – Crna Gora.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...