fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTurizam može biti važan ekonomski faktor

Turizam može biti važan ekonomski faktor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Između ekonomskog rasta i očuvanja atraktivnosti turističke ponude nije lako naći pravu mjeru, ali za taj balans ne postoji alternativa ako se želi dugoročan uspjeh, ocijenio je njemački ambasador Robert Weber.

“Turizam može biti važan ekonomski faktor, ali ga morate odmjereno razvijati. U suprotnom, zarad koristi brzog ekonomskog rasta i profita, kidate granu na kojoj sjedite i brže nego što mislite ostanete praznih džepova”, rekao je Weber Pobjedi.

On je saopštio da Crnu Goru kao turističku destinaciju prepoznaje sve veći broj turista i turističkih agencija iz Njemačke, što ga, kako je dodao, raduje.

“Crna Gora u Njemačkoj slovi kao ‘tajna preporuka’, jer dosta Njemaca još nije dovoljno upoznato sa turističkim potencijalima zemlje. Ovakav stepen prepoznatljivosti potrebno je poboljšati”, naveo je Weber.

On smatra da Crna Gora sa raznolikom turističkom ponudom nudi veliki potencijal i doživljaj za različite profile turista – od, kako je kazao, lijepog primorja, impresivnih planina, ljetnjeg i zimskog odmora do aktivnog odmora, kao što je rafting na Tari.

On je poručio i da država i građani moraju bolje da paze na okolinu, kako bi zemlja opravdala status „ekološke države“.

Crna Gora, kako je kazao, posjeduje prirodne ljepote od kojih zastaje dah i kao takve zaslužuju da budu očuvane i za naredne generacije.

“Zaštita životne sredine u svakoj zemlji zavisi, prije svega, od svijesti građana. Građani moraju od malena, počev od predškolskog uzrasta, učiti o značaju zaštite životne sredine i to ne samo po pitanju smanjenja količine otpada, na primjer kroz nekorišćenje plastičnih kesa ili nepotrebnih ambalaža”, zaključio je Weber.

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...