fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTužili Upravu za šume

Tužili Upravu za šume

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija „Vektra Jakić“ podnijela je tužbu Privrednom sudu protiv Uprave za šume, koja je sa tom drvo-prerađivačkom kompanijom raskinula koncesioni ugovor zbog nepoštovanja dogovorenih obaveza.

Vlasnik kompanije Dragan Brković kazao je Vijestima da su tužbu podnijeli, jer smatraju da je Uprava za šume nezakonito raskinula koncesioni ugvoor sa određenim ciljem.

Brković je podnio tužbu Privrednom sudu nakon što Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razovja nije prihvatilo njihovu žalbu i dala saglasnost Upravi za šume da raskine koncesioni ugvoor.

Uprava za šume je tražila saglasnost od Vlade da raskine koncesioni ugovor sa „Vektrom Jakić“ zbog neredovnog izmirivanja koncesione naknade, kršenja odredbe o izgradnji i održavanju šumskih puteva i zaštite šume.

Koncesionar je, kako su tvrdili iz Uprave za šume, kršio odredbe ugovora o uzgoju šuma na koje se obavezao, a nijedne godine nije koristio nedrvne proizvode iz šume.

U izvještaju o realizaciji koncesionih ugovora u drugom kvartalu ove godine Uprave za šume navedeno je da Vektra Jakić po rješenjima o zaduženju za 2016. i 2017. godinu i dospjelim ratama po osnovu reprograma poreskog duga duguje 3,92 miliona EUR.

Najčitanije