fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeU Ananti resort će uložiti oko 23 miliona

U Ananti resort će uložiti oko 23 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U luksuzni Ananti Resort, Residences&Beach Club, koji je ljetos otvoren u Reževićima, do sada je uloženo preko 20 miliona EUR, dok je za narednu godinu planirano još tri miliona EUR novih investicija.

Izvršna direktorica kompanije Suntime, Marina Chaptykova koja upravlja hotelom, kazala je da je dizajniran tako da akcentuje ljepotu svog prirodnog okruženja i u savršenoj je harmoniji sa okolnim pejzažem, dok je dizajn enterijera inspirisan besprekornom prirodom.

“Svaka nezavisna vila koje je dio ovog rizorta ima svoj privatni bazen i predivni dio za uživanje u eksterijeru, sa prostranim terasama i slikovitim pogledom na more. Gosti, takođe mogu da uživaju u privatnim spa sobama, teretanama, đakuziju sa pogledom na more, te sobama za relaksaciju, predivnim terasama za objedovanje sa odjeljcima za pripremu hrane i roštiljanje, privatnoj recepciji i nevjerovatnom infinity bazenu”, navela je Chaptykova u saopštenju.

Svi apartmani su, kako je kazala, okrenuti prema moru, a imaju svoja privatna kupatila, prostrane dnevne sobe i trpezarije i udobne, otvorene terase, te kao kuriozitet i posebno dizajnirane sobe za uživanje u duvanu.

Ona je rekla da je investitor vizionarski gledao na netaknutu obalu sa divljom plažom, na koju je položio školjku punu bisera, želeći da je podijeli sa svima koji baš ovdje žele da provedu svoj odmor.

Prema njenim riječima, za investitora je poseban podsticaj bila otvorena državna ekonomska politika Crne Gore prema investitorima, kao i atmosfera konstantnog smanjenja i neutralisanja barijera te stimulisanja investicija posebno u oblasti turizma.

“Takođe smo posebno zadovoljni što smo u Crnoj Gori pronašli partnere i eksperte kako u oblasti konstrukcije i izgradnje rizorta, arhitektonske poslove, a naročito u oblasti ugostiteljstva i turizma. Samo je manji broj specifičnih poslova servisiran sa stranim ekspertskim znanjima”, dodala je Chaptykova.

Ona smatra da su, što se tiče nedostataka u ukupnom doživljaju takvih rizorta, infrastrukturne prirode, kao što su problem sa putevima, dostupnosti rizorta gostima, neprilagođenost aerodromskih uslova potrebama takvih turista, neprilagođenost medicinskih sistema, kao i nedostatak brze i efikasne medicinske podrške za turiste u 24/7 vremenu, a i edukacija u prijemu i servisiranju usluga za lokalni ugostiteljski kadar da podrži luxury standard sa pet zvjezdica i upravljanje i hotelima i turističkim centrima.

Chaptykova je kazala da su u aktuelnom trenutku glavna tržista Evropa, Sjedinjene Američke Države (SAD), region, a posebno tržište Srbije i takođe Rusija.

“Na svim tržištima targetiramo goste i klijente koji traže ekskluzivne rizorte. Opredijelili smo se da ove godine prezentujemo ponude za ovaj rizort na sajmovima u SAD-u i Evropi, odnosno Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj, a naredne godine se pripremamo za nastup u Dubaiju”, rekla je Chaptykova.

Ananti Resort, Residences & Beach Club sastoji se od osam privatnih vila sa tri do četiri spavaće sobe od oko 500 metara kvadratnih prostora i 14 apartmana površine do 114 kvadrata, a gostima je na raspolaganju i ekskluzivno uređena privatna plaža.

Ananti je prvi hotel u Crnoj Gori koji je postao član prestižne The Leading Hotels of The World grupe, koja u cijelom svijetu ima preko 400 hotela standardizovanih po ovom originalnom konceptu.

Najčitanije