fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU petak počinje Samit u Budvi

U petak počinje Samit u Budvi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje beogradski nedjeljnik NIN, pod pokroviteljstvom Centralne banke, Ministarstva finansija i Poreske uprave, počeće u petak u hotelu Splendid.

Tema ovogodišnjeg Samita, koji traje do subote, je Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u eurozoni.

Samit počinje u petak pozdravnim govorom guvernera CBCG, Radoja Žugića i predsjednika Saveza ekonomista Srbije, Aleksandra Vlahovića, nakon čega će uslijediti panel guvernera na temu Monetarna politika i stabilnost bankarskih sistema u uslovima niske inflacije i kamatnih stopa.

“Istog dana, održaće se panel na temu Izgradnja povjerenja kroz inovacije i sigurnost. Šta je novo u digitalnim plaćanjima”, navodi se u saopštenju CBCG.

Narednog dana, u subotu će se održati panel ministara finansija pod nazivom Stabilnost javnih finansija i privredni ras, na kojem će, između ostalih, govoriti ministar finansija Darko Radunović.

U nastavku drugog dana Samita, održaće se panel direktora poreskih uprava na temu Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije na kome će učestvovati direktor PU Miomir M. Mugoša, kao i njegove kolege iz regiona.

“Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije