fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ponedjeljak isplaćeno 4,83 miliona EUR

U ponedjeljak isplaćeno 4,83 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U podgoričkim poslovnicama Societe generale banke Montenegro, Hipotekarne i NLB u ponedjeljak je isplaćeno 4,83 miliona EUR garantovanih depozita za 207 deponenata Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju.

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) je saopšteno da tokom isplate, koja je počela u deset sati, nije bilo nijednog prigovora.

Manji broj deponenata garantovani depozit je preuzeo u gotovom novcu, dok je najveći broj njih ostavio depozit u izabranoj banci.

Fond je obavezan da isplati 22,58 miliona EUR za 2,73 hiljade deponenata IBM-a, od čega je 2,34 hiljade građana.

Iz Fonda su saopštili da će u naredna tri dana saopštenja o isplati garantovanih depozita dostavljati u osam sati i 30 minuta, a odnosiće se na isplate od prethodnog dana i ukupan broj isplaćenih deponenata.

Ekspoziture Societe generale banke Montenegro, u kojima deponenti mogu podići novac, nalaze se na Trgu nezavisnosti, Moskovskoj ulici i tržnom centru Delta city, a Hipotekarne u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

Filijale NLB banke, u kojima je takođe moguće podizati depozite, nalaze se u bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, tržnom centru Gintaš i u City kvartu.

Savjet Centralne banke (CBCG) je početkom januara donio rješenje o oduzimanju dozvole za rad IBM-u i otvaranju stečajnog postupka nad tom bankom.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije