fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ponedjeljak konferencija o zdravstvenom turizmu

U ponedjeljak konferencija o zdravstvenom turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodna konferencija pod nazivom Zdravstveni turizam – novo lice turističke ponude, počeće u ponedjeljak u hotelu Splendid u Budvi.

Organizatori dvodnevne konferencije su Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Privrednom komorom (PKCG) i Institutom za standardizaciju.

“Cilj konferencije i ove godine je okupljanje uglednih domaćih i stranih stručnjaka, operativaca i konsultanata iz područja medicine i turizma, predstavnika hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati da odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu”, navodi se u saopštenju.

Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije, ali i kao potencionalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta.

Svoje modele i rezultate za posezonu – low season tourism predstaviće stručnjaci iz regiona.

“Želja nam je da kao i ranijih godina konferencija ponudi dijalog, diskusiju i rješenja za izazove u vezi sa investicijama u zdravstvenom turizmu, dajući jedinstvenu platformu za razmjenu iskustava o glavnim učesnicima zaslužnim za rast ovog tržišta”, rekli su organizatori.

Oni su naveli da značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih sedam godina potvrdio je njen značaj i pozicioniranje na mapi regionalnih i evropskih skupova zdravstvenog turizma.

“Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu. Vjerujemo da će skupovi poput konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma odrediti buduće lidere navedenog procesa”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije