fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU programe ZZZ biće uključeno 830 nezaposlenih

U programe ZZZ biće uključeno 830 nezaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objaviće sjutra konkurs za izbor izvođača obrazovanja i osposobljavanja odraslih u ovoj godini, u koji će biti uključeno 830 nezaposlenih na period od tri mjeseca.

Iz ZZZ je saopšteno da će od tog broja 430 pohađati programe obrazovanja za sticanje stručnih kvalifikacija, dok će njih 400 sticati ključne vještine.

»Odlukom Upravnog odbora Zavoda je, na današnjoj sjednici, za realizaciju programa opredijeljeno 430 hiljada EUR. Od tog iznosa 330 hiljada EUR biće utrošeno za programe sticanja stručnih kvalifikacija, a 100 hiljada EUR za usvajanje ključnih vještina”, navodi se u saopštenju.

Cilj programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kao jedne od mjera aktivne politike zapošljavanja, je eliminisanje obrazovnih prepreka nezaposlenih čije stečene kvalifikacije u formalnom obrazovanju ne odgovaraju potrebama na tržištu rada.

“Javni konkurs, inače, sadrži smjernice za podnošenje zahtjeva, za organizatore obrazovanja i trajaće do 1. aprila”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije