fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ulcinjskom rizortu boravi 780 gostiju

U ulcinjskom rizortu boravi 780 gostiju

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – U ulcinjskom rizortu Holiday Village Montenegro trenutno boravi 780 gostiju, a dodatni kapaciteti bloka kompleksa, otvoreni prošlog petka, upotpunili su ponudu rizorta koji sada ima 480 soba i zapošljava 400 radnika.

Direktor Karisme za Istočnu Evropu, Nemanja Kostić, kazao je Pobjedi da su izuzetno zadovoljni rezultatima.

“Prošle godine većinu noćenja ostvarili smo preko našeg najvećeg partnera TUI-ja, i to direktnim letovima sa aerodroma iz gradova Birmingema, Mančestera i Getvika. Danas u hotelu imamo 780 gostiju, pa govorimo o 60 odsto popunjenosti kapaciteta”, rekao je Kostić.

On je kazao da su prošle godine, zbog otežanih vremenskih uslova, kasnili tri sedmice sa otvaranjem i otvorili vrata rizorta 3. juna.

“Međutim, produžena sezona, koja je trajala do kraja oktobra, sa popunjenošću od preko 93 odsto, potvrdila je sve naše napore i dala nam snagu da ovogodišnje, dodatne kapacitete otvorimo u rekordnom roku. Smatram da je ovo izvanredan rezultat za ovo doba godine u Ulcinju”, saopšto je Kostić.

Prošle godine su radili 180 dana, a već ove sezone razmišljaju da rizort bude otvoren cijelu godinu.

“Kad se govori o sezoni tokom cijele godine, najčešće se misli na Budvu. Smatram da ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg to ne bi bio slučaj sa Ulcinjem, odnosno nema razloga da hoteli u Ulcinju ne budu otvoreni 12 mjeseci, s obzirom da su zimi u Ulcinju optimalni vremenski uslovi”, dodao je Kostić.

On je najavio da će za zimu otvoriti novi zatvoreni bazen, koji će dodatno upotpuniti ponudu.

“Često sam zimus boravio u Ulcinju i vremenski uslovi su idealni, nije hladno, nema kiše, tako da ćemo raditi na tome da produžimo sezonu”, rekao je Kostić.

On je podsjetio da je prva investiciona faza počela krajem 2017. godine i ona je sadržavala cjelokupnu adaptaciju tri objekta, adaptaciju hotela Olimpik, izgradnju sedam bazena, dječji sadržaj, restoran.

U tu prvu fazu uloženo je 15,7 miliona EUR.

Druga faza obuhvatala je izgradnju novog objekta, koji je otvoren 24. maja sa femili sobama od 38 kvadrata i izgradnjom dva nova bazena. Ta investicija je koštala 7,1 miliona EUR.

Cijeli rizort je, kako je naveo Kostić, površine 180 hiljada kvadrata i najveći je Holiday Villages rizort u svijetu.

U punom kapacitetu u rizortu radi 400 ljudi. Uglavnom su supervizori ljudi sa drugih destinacija, a svu radnu snagu, kako je saopštio Kostić, pokušavaju da angažuju iz Crne Gore, prvenstveno iz Ulcinja, okoline, a onda i sa sjevera.

“Raduje nas činjenica da se veliki broj zaposlenih koji su radili prošle godine ponovo javili da rade ove godine. To je dobar znak koji potvrđuje da politika odgovornosti prema zaposlenima daje rezultate”, smatra Kostić.

Kostić je naveo da im je cijela Velika plaža u fokusu, uključujući Adu Bojanu, hotel Lido i neke druge projekte.

Što se tiče Ade Bojane, Kostić je kazao da čekaju tender.

“Posljednju informaciju koju u vezi sa Adom imamo je da se priprema tender, a kada će on biti publikovan, ne znam. Neka su predviđanja da će biti do kraja godine, početkom naredne”, zaključio je Kostić.

Karisma u svom portfoliju ima 31 hotel i posluje u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji.

Najčitanije