fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUbrzo revitalizacija mreže vrijedna preko 22 miliona

Ubrzo revitalizacija mreže vrijedna preko 22 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore, vrijedan 22,4 miliona EUR, realizovaće konzorcijum kojeg čine Mezon iz Danilovgrada, budvanski Electro Team i nikšićki Ramel, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

CEDIS je, nakon što je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda obavila detaljan pregled ponude tog konzorcijuma i utvrdila da je ispravna, donio odluku o izboru najpovoljnije ponude u postupku javne nabavke radova za potrebe projekta.

“Sa navedenim izvođačem radova će biti zaključen okvirni sporazum na period od dvije godine. Ukupna vrijednost predviđenih radova za vrijeme okvirnog sporazuma, sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV), iznosi 22,4 miliona EUR, dok će u prvoj godini okvirnog sporazuma biti izvedeni radovi u vrijednosti od oko 12,4 miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Početak radova je planiran za februar naredne godine.

“Projekat revitalizacije srednjenaponske (SN) i niskonaponske (NN) elektroenergetske mreže dio je plana investicija za period od naredne do 2021. godine, kojim je predviđena realizacija investicionih projekata u iznosu od 81,6 miliona EUR”, precizirali su iz CEDIS-a.

Kroz projekat revitalizacije, u periodu od naredne do 2021. godine, u SN mreži će biti adaptirano oko 480 kilometara mreže, što čini oko 13 odsto SN nadzemne mreže i oko osam hiljada stubnih mjesta, dok će u okivru NN mreže biti adaptirano oko 990 kilometara mreže i oko 28 hiljada stubnih mjesta.

“Značajan dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju srednjenaponske i niskonaponske mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru”, dodaje se u saopštenju.

Realizacijom tog projekta obezbijediće se, kako se zaključuje, pouzdanije i kvalitetnije napajanje električnom energijom, kao i manji broj prekida, a biće stvoreni i infrastrukturni preduslovi za priključenje novih korisnika.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije