fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUgovorena izgradnja sistema za vodosnabdijevanje na Cmiljači

Ugovorena izgradnja sistema za vodosnabdijevanje na Cmiljači

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će uložiti oko 580 hiljada EUR u izgradnju sistema vodosnabdijevanja usložno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju.

Ugovor o izgradnji sistema vodosnabdijevanja potpisali su danas predstavnici Uprave javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće Vukotić Trejd.

Kako je saopšteno iz Vlade, radi se o jednom od segmenata u cilju stavljanja u funkciju novog ski centra, a rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

“Uprava javnih radova je za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosjedne isklopive žičare kapaciteta 2,6 hiljada skijaša na sat i tri kilometra ski staza, u ukupnoj vrijednosti od osam miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Izgradnja elektronergetske infrastrukture počela je nedavno građevinskim radovima, u cilju pripreme za montažu trafostanice 35/10 kilovolti (kV), koja će napajati ski centre Cmiljaču i Žarski.

“U toku je i probijanje pristupnih saobraćajnica u dužini od oko 16 kilometara”, dodaje se u saopštenju.

Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala tog planinskog područja, u koju će Vlada u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona EUR.

Najčitanije