fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUgovorena sanacija puta Han Garančića – Opasanica

Ugovorena sanacija puta Han Garančića – Opasanica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova ugovorila je sanaciju lokalnog puta Han Garančića – Opasanica u Podgorici, za koji je Vlada iz kapitalnog budžeta opredijelila blizu 430 hiljada EUR.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću su saopštili da se podgoričko građevinsko preduzeće Avio petrol, koje je u toku postupka javne nabavke izabrano kao najpovoljniji ponuđač, obavezalo da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

“Projektom je predviđena rekonstrukcija puta u dužini od oko pola kilometra sa izgradnjom sistema za odvod atmosferskih voda, postavljanje saobraćajne signalizacije, podizanje novih i sanacija postojećih potpornih zidova visine tri do pet metara”, navodi se u saopštenju.

Planirana je i izgradnja betonskih zidova, u cilju regulacije i uređenja korita rijeke Opasanice i njene pritoke – potoka, u dužini blizu 100 metara.

“Realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri će biti povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, uz istovremeno omogućavanje kvalitetne putne povezanosti na području Hana Garančića i Opasanice”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije