fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeUgovoreni radovi vrijedni 1,15 miliona EUR

Ugovoreni radovi vrijedni 1,15 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora za projekte u Mojkovcu, Gusinju i Kolašinu, za koje je Vlada obezbijedila 1,15 miliona EUR.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopštili su da je ugovorena izgradnja pratećih sadržaja na šetalištu na nekadašnjem jalovištu u Mojkovcu, u cilju stvaranja uslova za nastavak valorizacije te lokacije u sportsko-rekreativne svrhe.

Kako su naveli, izvođač radova, nikšićka kompanija Temko, obavezala se da u roku od 70 dana od uvođenja u posao na dijelu šetališta izgradi prostor parkovskog tipa sa stazama.

Iz Vlade su kazali da je ugovorena vrijednost radova oko 154 hiljade EUR.

Navodi se da je na šetalištu u toku izgradnja 63 metra duge pasarele preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje, koja će omogućiti vezu sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i ujedno doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Kako je saopšteno, Uprava javnih radova je sa danilovgradskom kompanijom Eurozox potpisala ugovor o nastavku izgradnje gradske pijace u Gusinju.

Iz Vlade su rekli da investicija u okviru druge faze radova iznosi skoro 480 hiljada EUR, a ugovoreni rok završetka posla je 120 dana od uvođenja izvođača u posao.

Navodi se da će realizacijom tog projekta Gusinjani dobiti savremeno opremljen objekat površine 763 metra kvadratnih, koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne standarde.

“U njemu su planirani zelena i mliječna pijaca, kotlarnica, posebne prostorije za invalide i prostor za komunalnu i službu zaštite i spašavanja“, dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da su prvom fazom, koja je završena krajem prošle godine, završeni grubi građevinski radovi i pokrivanje krova, dok su završnom fazom izgradnje predviđeni svi preostali radovi u cilju otvaranje objekta.

“Ugovorena je i druga faza rekonstrukcije puta Kolašin 1450 – Kolašin 1600, u okviru koje će kompanija Eurozox graditi potporne zidove pored te saobraćajnice u dužini od 80 metara”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je vrijednost projekta blizu pola miliona EUR, a ugovorom je precizirano da radovi budu završeni za 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Podizanje potpornih zidova bilo je neophodno zbog karakteristika zemljišta i čestih pojava klizišta na toj dionici. Prvom fazom, koja je u toku, potporni zidovi su predviđeni duž još 86 metara puta”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije