fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlcinj nakon izlaska iz blokade očekuje godinu kapitalnih investicija

Ulcinj nakon izlaska iz blokade očekuje godinu kapitalnih investicija

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Opština Ulcinj izašla je iz blokade koja je trajala šest mjeseci, nakon čega je konsolidovala finansije i vratila dug od 6,5 miliona EUR, saopštio je njen predsjednik, Ljoro Nrekić i dodao da su zaposlenima isplaćene četiri zaostale zarade.

“Prošla godina je za nas bila jako teška, jer šest mjeseci biti u blokadi je jako naporno i za lokalnu samoupravu i za preduzeća u kojima je osnivač Opština Ulcinj”, naveo je Nrekić u saopštenju, prenosi Infobiro.

On se nada da će ova biti godina investicija, jer je nedavno usvojen budžet vrijedan 13 miliona EUR, koji je održiv i realan uzimajući u obzir da će se u ovoj godini realizovati dosta kapitalnih investicija.

“Imamo investicije vrijednosti 400 hiljada EUR, između ostalog i izgradnju kanalizacione mreže za četiri naselja, tako da očekujemo da će za godinu ovaj problem biti riješen, a to će znatno uticati na ekološke probleme, odnosno poboljšanje ekoloških prilika na Port Mileni”, kazao je Nrekić.

On je kao drugu, bitnu investiciju, naveo izgradnju vodovodne mreže, čija se realizacija očekuje do aprila.

Iznos invsticije je 18 miliona EUR, a sredstva su obezbjeđena uz podršku crnogorske Vlade i Njemačke razvojne banke.

Nrekić je ocijenio da je Ulcinj nacionalni resurs i da mu je, kao takvom, neophodan hotel sa pet zvjezdica.

On je najavio da će se u narednom periodu sastati sa turskim investitorima.

“Imamo investitore za izgradnju hotela Hilton i to ćemo realizovati u saradnji sa Vladom”, rekao je Nrekić.

Ono što se već izvjesni period planira i što se najavljuje jeste izgradnja Akva parka. Vrijednost te investicije je oko sedam miliona EUR, a početak radova je planiran za kraj januara, kada je i potpisivanje ugovora sa turskim investitorima.

Akva park, od kojeg se očekuje da upotpuni i unaprijedi turističku ponudu grada Ulcinja, će se nalaziti na površini oko 26 hiljada metara kvadratnih.

Nrekić je napomenuo da je veoma važno da Vlada izdvoji budžet za izgradnju bulevara Majke Tereze, jer će se tom investicijom spojiti jezgro grada, na kojem gravitira veliki broj turista.

Najčitanije