fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUprava policije nije zabranila javno okupljanje USSCG

Uprava policije nije zabranila javno okupljanje USSCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici podgoričke policije nijesu zabranili održavanje javnog okupljanja Unije slobodnih sindikata (USSCG) povodom Međunarodnog praznika rada, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave su kazali da su organizatori i odgovorna osoba prijavili Centru bezbjednosti Podgorica da će se javno okupljanje održati sjutra od devet sati i 30 minuta do 12 sati, na platou Trga Argentino.

„U prijavi je navedeno da će ušesnici krenuti u protestnu šetnju ulicom Slobode, te Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored zgrade Skupštine. Zatim je iz ulice Stanka Dragojevića planirano da uđu u ulicu Karađorđevu pored zgrade Vlade, gdje bi se ušesnici protestne šetnje zadržali radi održavanja govora“, navodi se u saopštenju.

Takođe, u prijavi je navedeno da je planirano da protestnu šetnju prati vozilo sa razglasom sa kojeg bi se emitovala muzika i poruke.

Protestna šetnja bi se završila na Trgu Argentino.

Policijski službenici su upoznali organizatora protestne šetnje da im neće biti dozvoljen prolazak kroz ulicu Karađorđevu, odnosno kroz štićeni prostor gdje se nalazi zgrada Vlade, shodno Zakonu o javnim okupljanima. Tim aktom je predviđeno da se javno okupljanje mora održati na udaljenost od deset metara od štićenog objekta, odnosno zgrade Vlade, dok je prolazak pješaka pješačkom zonom ispred zgrade Vlade dozvoljen.

„Rukovodiocu javnog okupljanja S.K. su policijski službenici sugerisali da mogu doći do raskrsnice Karađorđeve i ulice Stanka Dragojevića, koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Vlade, odnosno raskrsnica se nalazi na udaljenosti od deset metara od štićenog objekta“, naveli su iz Uprave policije.

Nakon toga, organizatori su telefonskim putem obavijestili Centar bezbjednosti Podgorica da su odustali od javnog skupa u pokretu i da će javno okupljanje početi na Trgu Argentino gdje će se i završiti.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...