fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine

Uspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine

Kotor, (MINA-BUSINESS) – U poslovanju Luke Kotor posljednje dvije godine su najplodotvornije, jer je ostvareno deset godina čekano pravo na prvenstvenu koncesiju, utrostručen akcijski kapital svakog dioničara, proširen obuhvat usluga i ostvareni izuzetni poslovni rezultati, saopštio je predsjednik Odbora direktora, Branko Ivanović.

On se danas sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Judy Rising Reinke, koja je Luku Kotor obišla u okviru dvodnevne posjete Opštini Kotor, i upoznao je sa ključnim informacijama o preduzeću, upravljačkoj strukturi, strukturi akcionara, poslovnim rezultatima i planiranim investicijama.

Ivanović je rekao da Luka Kotor predstavlja kompaniju od posebnog značaja ne samo za Kotor, već i za cijelu Boku i Crnu Goru.

„On je podsjetio i na činjenicu da se radi o jednom od rijetkih preduzeca koje je državno-opštinsko vlasništvo, a koje je prepoznato po kontinuiranom uspješnom poslovanju“, navodi se u saopštenju Luke Kotor.

Izvršni direktor Luke Kotor, Branko Kovačević, predstavio je planirane investicione projekte – izgradnju pilona, priveznih bova, unaprjeđenje kapaciteta marine, kao i niz drugih investicija planiranih u periodu od 12 godina za koji je dobijena koncesija, čija je vrijednost 5,3 miliona EUR.

Takođe, govorio je i o uticaju izgradnje pilona na povećanje sigurnosti kruzera koji se vezuju na operativnoj obali.

Član Odbora direktora, Radomir Rudanović govorio je o poziciji i vrijednosti akcija Luke Kotor na tržištu kapitala.

On je podsjetio da je Luka Kotor od 2018. godine preuzela obavezu poštovanja Kodeksa korporativnog upravljanja čime su napravljeni koraci ka dodatnom unapređenju transparentnosti i kvaliteta upravljanja.

Najčitanije