fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojili izvještaj o poslovanju

Usvojili izvještaj o poslovanju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Lutrije Crne Gore usvojili su danas na redovnoj Skupštini finansijske iskaze i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, prema kojem je kompanija ostvarila gubitak od 257,94 hiljade EUR.

“Imajući u vidu poslovni gubitak u prošloj godini, Lutrija redovno ispunjava sve svoje obaveze iz obavljanja djelatnosti, nema kreditnih aranžmana kod poslovnih banaka, kao ni dugovanja prema državi, zaposlenima, dobavljačima, niti po bilo kom drugom osnovu”, saopšteno je iz kompanije.

Kompanija je, kako su kazali, uspješnim rukovođenjem menadžmentskih struktura i zaposlenih ostvarila osnovna načela poslovne politike, visoki stepen društvene, kao i najveći stepen poštovanja fiskalne discipline, što je konstatovano kontinuiranim prisustvom Lutrije na Bijeloj listi poreskih obveznika.

Akcionari su usvojili i izvještaj nezavisnog revizora za prošlu godinu u kojem je konstatovano da svi finansijski iskazi prikazuju istinito i objektivno finansijski položaj kompanije, njene finansijske uspješnosti i tokove gotovine.

Na Skupštini su za članove Odbora direktora izabrani Blagota Mitrić, Zoran Todorović i Sava Grbović.

Za revizora za narednu godinu izabrana je revizorska kuća Racio-Mont iz Kolašina.

“Skupština je usvojila i odluku o izboru tročlanog revizorskog odbora čiji je osnovni zadatak da prati postupak finansijskog izvještavanja, efektivnost interne kontrole i interne revizije, kao i zakonom propisanu reviziju godišnjih i konsolidovanih finansijskih iskaza”, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora je donio jednoglasnu odluku da se za njegovog predsjednika ponovo izabere Grbović.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...