fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUvođenje dodatne naknade pokazuje bahatost

Uvođenje dodatne naknade pokazuje bahatost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Januarski računi za struju, kojima je umjesto dosadašnje jedne naknade, predviđeno plaćanje dodatne, pokazali su svu bahatost, nezaježljivost i bezobzirnost ljudi koji sistematski pljačkaju svoj narod i tako stiču milione, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da je Ministarstvo ekonomije naložilo da se, na osnovu Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora (OIE), od januara na računima za struju umjesto stavke naknada za podsticanje OIE, uvedu dva obračunska elementa – naknade za podsticanje OIE1 i OIE2.

“Na taj način, na osnovu dvije takse na računima za struju finansiramo sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, najvećeg proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora i manje ostale proizvođače, koji su takođe svi u dilu sa vladajućom partijom i porodicom Đukanović”, rekli su predstavnci Građanskog pokreta URA.

Oni smatraju da je, u zemlji u kojoj se godinama ne povećavaju zarade i ne raste životni standard, takav potez sraman i da ga mogu inicirati samo oni koji su ogrezli u korupciji, kriminalu i bezosjećajnosti prema aktuelnom trenutku u društvu.

“Je li ovo to tobožnje povećanje penzija ili samo lukavi način da se novac iz državne kase usmjeri u džepove Blaža Đukanovića i njegove porodice”, pitali su iz URA-e.

Oni još gorim smatraju navodno obrazloženje Mnistarstva ekonomije da poskupljenje neće osjetiti 60 odsto populacije i da će uštediti oni koji budu racionalno trošili struju.

“Gospodo je li vas sramota da poput svog vođe koji prije nekoliko godina reče da je gorivo luksuz, vi to sada govorite za struju? Je li vas sramota da u Crnoj Gori, u kojoj je minimalna zarada najmanja u regionu, građani plaćaju najskuplju struju po kilovat satu (kWh) i da za to još nalazite izgovore”, pitali su iz Građanskog pokreta URA.

Najčitanije