fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeValorizovati razvojni potencijal sjevera

Valorizovati razvojni potencijal sjevera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada želi da u kratkom roku, ali na održiv način, valorizuje razvojni potencijal, prije svega na sjeveru kako bi obezbijedila bolji životni standard građanima, saopštio je premijer Duško Marković.

On je na sastanku sa delegacijom austrijske firme Doppelmayr, predvođene direktorom Doppelmayr-Garaventa grupacije, Michaelom Doppelmayrom, kazao da Vlada ulaže značajna sredstva u razvoj sveukupne infrastrukture, u koju spada saobraćajna, energetska i digitalna, kako bi stvorili povoljne uslove za biznis i otvaranje novih radnih mjesta.

„Ekonomija raste po prosječnoj stopi od 4,9 odsto, a samo za dvije godine broj zaposlenih smo povećali preko 17 hiljada“, rekao je Marković.

On je dodao da je država snažno posvećena izgradnji ski rizorta i naveo projekat ski centra koji se gradi na području opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Rožaje i Berane.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio da su u toku procedure za izgradnju infrastrukture na tom prostoru i dodao da očekuje da će radovi biti završeni do 2020. godine.

On je na sastanku kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Doppelmayrom i zainteresovan za dugoročnu saradnju, s obzirom na renome kompanije i činjenicu da sa takvim investitorima ne dolaze samo novac i infrastruktura već i znanje i evropski standardi poslovanja.

Doppelmayr je saopštio da je budućnost skijanja neupitna, kao i da je trend u svijetu graditi ski rizorte koji se mogu koristiti i ljeti i na taj način apsolutno iskoristiti kapaciteti rizorta.

Kompanija Doppelmayr-Garaventa je proizvela i instalirala 15 hiljada žičara na šest kontinenata. U 40 zemalja imaju predstavništva ili agencije i blizu tri hiljade zaposlenih.

Najčitanije