fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVanredna Skupština akcionara 10. oktobra

Vanredna Skupština akcionara 10. oktobra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Universal Capital banke razmatraće na vanrednoj sjednici Skupštine dioničara 10. oktobra usvajanje odluke o konverziji hibridnih instrumenata, odnosno obveznica u akcijski kapital.

Na dnevnom redu će biti razmatranje i usvajanje odluke o povećanju kapitala Universal Capital banke konverzijom hibridnih instrumenata, odnosno obveznica u akcijski kapital, kao i usvajanje izmjena i dopuna statuta banke.

„Odluke po svim tačkama dnevnog reda donose se dvotrećinskom većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara ili putem glasačkih listića, pod uslovom da Skupštini prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje dvije trećine od ukupnog broja akcija sa pravom glasa. Sve ackije Universal Capital banke su obične akcije i svaka dionica daje pravo na jedan glas“, navodi se u saopštenju.

Universal Capital banka je do juna 2014. godine poslovala pod nazivom First Financial banka. Njena vlasnička struktura je promijenjena krajem 2013. godine, kada je kompanija Sigma Delta Holdings kupila na berzi udio od oko 85,6 odsto.

Nakon toga je obavljena dokapitalizacija banke, u visini od 1,5 miliona EUR, da bi Skupština akcionara u maju 2014. godine donijela odluku o promjeni naziva.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Sigma Delta Holdings posjeduje 85,33 odsto akcija banke, a Sigma Delta Investments 14,3 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u banci.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...