fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVektri Jakić isključena struja zbog duga

Vektri Jakić isključena struja zbog duga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je zbog dugovanja iskučila struju kompaniji Vektra Jakić, koja je u vlasništvu crnogorskog biznismena Dragana Brkovića.

Predstavnik menadžmenta kompanije, Milić Popović, kazao je Vijestima da je struja isključena zbog duga od oko 69 hiljada EUR i da je razumljivo da EPCG traži od svakog potrošača da uredno izmiruje obaveze za struju.

On je rekao da očekuje da će ovih dana preko kćerki kompanija Vektre Montenegro izmiriti dug EPCG-u, kako bi fabrika nastavila da radi.

Popović je kazao da kompanija Vektra Jakić, već duže posluje u otežanim uslovima, za šta je optužio predsjednika Opštine Pljevlja, Mirka Đačića, jer četiri godine, kako tvrdi, nezakonito drži u blokadi račun tog drvoprerađivačkog preduzeća.

Đačić je ranije saopštio ja Vektra Jakić lokalnoj upravi duguje oko šest miliona EUR na ime poreza na imovinu.

Popović je saopštio da je način poslovanja Vektre Jakić u ovom trenutku komplikovan i kompleksan i da rukovodstvo pokušava da obezbijedi tekuću likvidnost i spasi sistem od urušavanja.

Radnicima tog preduzeća se duguje sedam zarada.

Popović je rekao da intezivno rade kako bi izmirili zaostala primanja.

“Svi moramo biti malo strpljivi zbog otvorenih problema koje imamo zbog naplate obaveza prema državi i drugim povjeriocima”, poručio je Popović.

Na pitanje kako Vektra Jakić posluje kada joj je četiri godine blokiran račun, Popović je odgovorio da rade zahvaljujući kćerkama kompanijama koje obezbijeđuju likvidnost Vektre Jakić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije