fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da stvori jednake mogućnosti za sve građane

Vlada da stvori jednake mogućnosti za sve građane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada danas, više nego ikad, mora preuzeti odgovornost za stvaranje jednakih mogućnosti za sve građane, posebno one ranjive kategorije koje nemaju pristup zadovoljenju osnovnih egzistencijalnih potreba, poručili su iz Unije slobodnih sindikata (USSCG).

“Više nego ikad potrebno je konkretno, a ne samo deklarativno, zalaganje za što hitniji oporavak privrede, otvaranje novih radnih mjesta i ukupni razvoj u čijem središtu moraju biti jednakost, solidarnost, poštovanje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, vladavina prava i ljudsko dostojanstvo”, navodi se u saopštenju Izvršnog odbora Unije.

Iz Unije su, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde koji se obilježava sjutra, apelovali na Vladu da konačno počne sa primjenom i poštovanjem ustavnog postulata da je Crna Gora država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava.

Iz USSCG su Vladu podsjetili na to da je u decembru 2009. godini Crna Gora donijela Zakon o potvrđivanju Izmijenjene evropske socijalne povelje kao mehanizma, odnosno instrumenta koji bi trebalo da doprinese da se osnovna evropska načela socijalne zaštite pretvore u nacionalna pravila koja su stalno primjenjiva.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije